Blender – Arkku

arkkukuva

Kirjoitin tästä eilen Kuvakumma -blogiin, mutta laitanpa pienen pätkän tännekin. Tarvitsin pienestä puisesta arkustani siistin videoajon tulevaa musavideota varten, ja päätinkin, että homma hoituu helpoiten mallintamalla ja animoimalla arkku blenderillä. Sain sen juuri valmiiksi. Mallinsin sen siis niin, että mittasin ensin arkun kappaleet, ja mallinsin ne sen jälkeen mittojen mukaan. Nyt se on valmiina tiedostona odottamassa, kun tarvitsen sitä jonkin ajan kuluttua. Arkun rakennetta raottaa seuraava video.

Arkun kaltaisen kulmikkaan rakennelman mallintaminen on mielestäni helppoa, ainakin helpompaa kuin pyöreistä pinnoista koostuvan esineen. Kappaleet on helppo mitata, ja suhteet siirtää 3D-ohjelman kappaleisiin.

3D-Arkku koostuu pohjalevystä, arkkuosasta, kansiosasta, 22 paneeleista, lukkosysteemista, kahdesta leijonakoristeesta, 30 pultista, kahdesta saranasta, sekä kahdesta ketjusta. Kappaleiden määrä kuulostaa paljolta, mutta käytännössä identtisiä kappaleita (pultteja, leijonanpäitä, ketjun silmukoita) tarvitsee tehdä vain yksi kappale. Tämän jälkeen kappale monistetaan, ja siirretään uuteen paikkaan.

Aidonnäköiseksi mallin tekee tekstuurit, jotka ovat kappaleiden pinnoille levittyneitä kuvia. Tekstuurikuvat on tietenkin otettu alkuperäisestä arkusta. Jotta tekstuurit saadaan oikeille kohdilleen 3D-mallissa, niistä on tehtävä uv-kartat, joiden avulla valokuva rajataan kuvankäsittelyohjelmassa. Alla esimerkki kannen pulttien uv-kartasta ja kartan avulla tehdystä tekstuurikuvasta. Kun pulttien kuvat asetellaan kuvankäsittelyohjelmassa täysin uv-kartan mukaiseksi, ja valmis tekstuurikuva viedään blenderiin, pulttien kuvat asettuvat automaattisestesti oikeille kohdilleen 3D-mallissa. Samaa uv-kartoitus -tekniikkaa on käytetty arkun kaikissa osissa.

tekstuurit
Tässä oli tämän 3D-arkun mallintaminen kaikessa lyhykäisyydessään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s