iMacin uusi omistaja

Syksy 2010 ja 6 pc-vuotta takana. Olin huomannut että erityisesti taittotöissä pieni läppäri oli rasittava käyttää. Kun avoinna täytyi olla samanaikaisesti kuvankäsittelyohjelma (PhotoShop), piirto-ohjelma (Illustrator) sekä tietenkin
itse taitto-ohjelma (InDesign) työpöydällä alkoi olla ahdasta. Päätin ostaa uuden 27 tuumaisen iMacin. Kone maksoi tuolloin hieman päälle 2000 euroa. Olin tottunut käyttämään työpaikalla 24 tuumaisia koneita joten tiesin että ainakin graafisten töiden tekeminen helpottuisi suuremman näytön myötä. Oikeassa olin. Macissä toimi mainiosti Adoben ohjelmat ja työskentely oli mukavaa. Oman Macin myötä pääsin nyt myös ensimmäistä kertaa tutustumaan koneen muihin ominaisuuksiin ja ohjelmiin.

Koneen käyttöjärjestelmänä oli Mac OS X 10.6 eli Snow Leopard ja sen mukana tuli liuta ohjelmia joiden nimen alkoivat lähes poikkeuksetta i:llä. iWeb, iChat, iCal, iDVD, iTunes sekä iLife -ryppääseen kuuluvat iPhoto, iMovie ja GarageBand. Lyhyesti:

  • iWeb nettisivujen tekemiseen. Ohjelma on helppokäyttöinen ja tarkoitettu niille joilla ei ole kokemusta sivujen tekemisestä.
  • iChat viestittelyyn, puheluihin ja videokeskusteluihin. En ole kertaakaan kokeillut tätä ohjelmaa (käytän Skypeä).
  • iCal on kalenteri.
  • iDVD dvd:n luontiin. Eli tällä ohjelmalla tallennetaan vaikkapa musiikkia tai elokuvia dvd:lle.
  • iTunes on musiikkisoitin. Se on kätevä erityisesti silloin jos sinulla on suuri määrä musiikkia. ohjelman avulla musiikkikokoelma pysyy kasassa, ja sillä voi luoda omia soittolistoja. iTunes ei sovi yksittäisen kappaleen kuunteluun, sillä se avaa samalla koko iTunes -kirjaston, mikä on hidasta. iTunes toimii myös musiikkitiedostojen siirtäjänä Applen laitteiden välillä (esim. iMac -> iPad)
  • iPhoto yksinkertaiseen valokuvan käsittelyyn. iPhoto toimii kuvien siirtäjänä Apple-laitteiden välillä.
  • iMovie yksinkertaiseen videon editointiin.
  • GarageBand on helppokäyttöinen musiikinteko-ohjelma.

En käytä juurikaan edellä lueteltuja ohjelmia (paitsi iTunesia musiikin kuunteluun). Hoidan kuvien ja videon editoinnin sekä nettisivujen tekemisen Adoben ohjelmilla, ja yhteydenpitoon Skype on mainio. Macin hankinnan jälkeen yksi ohjelma pysyi minulle visusti tuntemattomana puoli vuotta. Eihän päähäni olisi mitenkään voinut pälkähtää, että tietokoneella voi tehdä musiikkia. Asia paljastui kuitenkin sattumalta kun lankoni oli kylässä keväällä 2011. Jo kokeneena Macin käyttäjänä hän gurunomaisesti näytti kuinka GarageBandilla voi soittaa ja editoida musiikkia. Päätäni jäyti oma typeryyteni ”onko pöydälläni ollut koko ajan kone, jolla voi tehdä musiikkia?!?”.

Tästä alkoi uuttera musiikkiohjelman opiskelu. Osasin toki perusasiat, kuten nuotit, rytmit ja soinnut jo ennestään, olinhan viettänyt melkoisen tovin elämästäni pianon ääressä. Nyt oli vain tullut mahdollisuus hyödyntää sitä muuhunkin kuin perus pimputteluun.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s